Обучават доброволци в пожарната

Новини - Регионални новини

Обучават доброволци в пожарната
На 26 март в 09.00 часа в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Видин ще стартира обучението на доброволците от доброволните формирования в общините Брегово и Ново село.

В Наредба за  реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях, приета с Постановление на Министерски съвет от 25.06.2012г. и обнародвана в Държавен вестник, брой 50 от 3 юли 2012г. са разписани и видовете обучение и подготовка на доброволците.

Всеки доброволец след регистриране в доброволно формирование преминава първоначален основен курс на обучение. Обучението се осъществява от представители на МВР, Министерството на здравеопазването, БЧК и от други ведомства по утвърдена от Академията на МВР програма, съгласувана с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

На 26 март (вторник) в 09.00 часа в сградата на РСПБЗН-Видин ще стартира обучението на доброволците от доброволните формирование на общините Бргово и Ново село.

Добави във

Submit to Delicious Submit to Digg Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Stumbleupon Submit to Technorati Submit to Twitter Submit to LinkedIn
Pin it
Joomla SEO powered by JoomSEF