Нова бомба на адвокат Димитров по делото Брайсън

Новини - Регионални новини

Нова бомба на адвокат Димитров по делото Брайсън
Както „ШОУ” предвиди, скандалното дело за убийството на 11-годишния Станислав от видинското село Лагошевци продължава по още по-абсурден начин във Видинския окръжен съд. Въпреки че бе върнато от ВКС за ново преразглеждане от нов състав. Въпреки че единственият коз на обвинението бяха т. нар. „самопризнания” на осъдения на 18 години затвор шотландец Дейвид Бел Брайсън. И въпреки че акцентът на ВКС за връщането на делото за преразглеждане на първа инстанция бяха куп забележки за начина на снемане на въпросните „самопризнания”...

Припомняме. След като изчезна на 4 януари 2012 г., малкият Станислав беше намерен мъртъв двайсет дни по-късно в землището на село Лагошевци. Причината за смъртта беше асфикция, т.е. задушаване по особено мъчителен за жертвата начин.

С последното интервю с адвоката на обвинения в убийството Дейвид Бел Брайсън, а и в предишни публикации по скандалното дело стана ясно, че заподозреният без никакви основания шотландец доброволно се е съгласил да бъде подложен на детектора на лъжата, смятайки, че по този начин невинността му ще бъде доказана най-бързо и по най-безспорния начин. Случва се обаче друго. Посреднощ Брайсън е отведен с полицейски джип в Института по психология към МВР. Заедно с разследващия полицай Стоянов там са и председателят на окръжния съд във Видин и зам.-главният прокурор на Видинската окръжна прокуратура.

Според адвокат Димитров, при теста с полиграфа и недоказаният впоследствие разпит на Брайсън всичко е обърнато с главата надолу. Вместо съдия на стола срещу Брайсън сяда разследващият полицай, при положение че присъстват шефката на Окръжния съд във Видин и зам.-главният прокурор на местната окръжна прокуратура. Но само присъстват. На практика според адвокат Димитров процедурата е проведена от разследващия полицай Стоянов. Пак според него вместо лицензиран преводач въпросите задава полуграмотна по отношение на познанията си по английски език служителка на института, който на всичко отгоре няма разследващи функции.

Впрочем лицензиран преводач е извикан, но според клиента на адвоката той през цялото време е стоял отвън, в коридора!?

Накрая в зловещата нощ е оформен мистериозен протокол с куп нужни, ненужни и съмнителни подписи. Между тях е и този на допълнително дописаният на ръка лицензиран преводач, който през цялото време е висял в коридора, без да вземе каквото и да е участие в процедурата с детектора или в каквато и да е комуникация между заподозрения Брайсън с разследващия полицай и маститите видински магистрати?! Абсурдно е, но така оформеният документ е единственият коз на обвинението срещу Брайсън.

След провала на делото през януари и февруари Видинският окръжен съд най-после даде успешен старт на преразглеждането от трети опит на 10 март. А новият състав по наказателното дело продължи с абсурдите - искането на подсъдимия да му бъдат предоставени документите от полиграфското изследване бяха отхвърлени. Според съда те не били необходими и не могли да бъдат използвани по процеса!?! А става въпрос за документите, които послужиха като отправна и опорна точка на обвинението, за да прокарат 18-годишната присъда на британеца!!!

Последното разкритие на адвоката на Брайсън е, че дописаният на ръка в протокола лицензиран преводач два месеца по-късно е умрял при мистериозни обстоятелства. «Една от главните ми задачи сега е да разбера как е починал въпросният неизползван лицензиран преводач...”, заканва се адвокат Ангел Димитров.
dir.bg

Добави във

Submit to Delicious Submit to Digg Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Stumbleupon Submit to Technorati Submit to Twitter Submit to LinkedIn
Pin it
Joomla SEO powered by JoomSEF